novotarije (piše Vlado)

oktober 2014

Izšla je knjiga Vlado Kreslin, Slovenija in jaz, ameriške pisateljice Ruth Dupree.

Kreslinomanija z druge strani luže

marec 2014

Nastopil sem na dveh univerzah v Indiji

november
2013

V Zagrebu je izšel album Umjesto koga roža cveti.

DELO: Kreslinova »roža« na hrvaškem

avgust 2013

Gost koncerta v Križankah je bil Massimo, ki se je že v Puljski areni zaljubil v "Višino". (foto Jana Šnuderl)

 

junij
2013

Z očetom sva posnela videospot za skladbo Tisti bejli grm. Režiser je bil Marko Naberšnik, avto pa je letnik 1938. (foto Denis Cizar)


 

 

 

29. maj 2013

Milan Kreslin - intervju (24. april, po koncertu v SitiTeatru, Ljubljana)

16. maj 2013

Izšle so Čarobnice, naslednice Kreslinčic izpred enajstih let. Trojni album prinaša tri ure zimzelenih uspešnic, nepozabnih duetov in koncertnih posnetkov; vse od Goričkega do Vrbe, od Višine do Micke, od Radeta Šerbedžije, Indexov, Severe Gjurin in Nena Belana do Chrisa Eckmana in Mary Coughlan - od prekmurske muzike do sevdaha in bluesa. Fotografije s predstavitve. Članek: Odzven, maj 2013.

 

15. december 2012

Nekaj fotk Pike Dvornik in Miha Golarja s koncerta (Cankarjev dom, 10. in 11. decembra)

  
   

31. oktober 2012

Nastopati s tremi sestrami po dveh letih je bil pravi užitek (Three Other Sisters -Theatre Gigante). S predstavo tega ameriškega teatra smo nastopili v petih slovenskih gledališčih.

 

30. avgusta 2012

Na koncertu v Križankah smo gostili band Balkan boys, s katerimi sem zapel Namesto koga roža cveti in Djelem, djelem.

26. maja 2012

Sinoči smo na Kongresnem trgu v Ljubljani odigrali veličasten koncert z gosti (Tomi M., Klemen Klemen, Neno Belan, Neisha in Josipa Lisac)

18. marec 2012

Skoraj tako kot živost Knjižnega sejma v Leipzigu in njegov pristen odnos do avtorjev in bralcev, me je fasciniral fenomen BANGA. Tisoče srednješolcev (osem tisoč v enem dnevu) se napravi v like iz japonskega stripa BANGA. Kostume si naredijo sami in z njimi si prislužijo prost vstop na Knjižni sejem. Nepojmljivo !

marec 2012

Imamo videospot za pesem Okna na stežaj, ki je posvečena akciji Očistimo Slovenijo/World Cleanup 2012, pojejo jo prostovoljci z vseh koncev sveta.

29. februar 2012

Na koncertu v slovenski cerkvi v New Yorku se mi je pridružil Gašper Konec. Z uličnimi komedijanti Positive Brothers sem posnel tudi nekaj kadrov za videospot za komad Okna na stežaj.

Positive Brothers, Battery Park, N.Y.
Cerkev Sv. Cirila (St.Cyril's Roman
Catholic Church, 62 St. Mark's Place)

28. januar 2012

Sinoči sem nastopil kot gost na koncertu Mary Coughlan v zagrebški Tvornici.

17. januar 2012

Sinoči sem nastopil s starimi prijatelji The Walkabouts v Kinu Šiška.

12., 13. in 14. december 2011

Tista črna kitara - Cankarjev dom, Gallusova dvorana, Ljubljana
50 koncertov v 20 letih


 

4. december 2011

Izšla je razširjena in obogatena izdaja Pesmarice (press). 84 pesmi z notami in besedili, fotografijami, pričevanji sodobnikov, recenzijami in mnenji na tristo straneh A4 formata. Pesmarica je na voljo v večjih knjigarnah, lahko pa jo naročite preko spletne strani.

1. oktober 2011

Imamo novi videospot za Poj mi pesem.

september 2011

Magdalenca poje v Tolminu

 

18. september 2011

S starimi znanci Dubliners sem šel na večerjo, dan pred njihovim koncertom v Ljubljani. To je bil večer, kot so nekoč bili z Beltinško bando.

 

14. september 2011

Damjan Kozole: “Kreslinova glasba ne prenese MTV-jevskih stilov

12. avgust 2011

Tiskovna konferenca pred koncertom v Križankah - 20 letnica našega sodelovanja s Festivalom Ljubljana.


 

 

3. junij 2011

V štirih uglednih literarnih revijah so mi objavili prevode pesmi. V dveh angleških (Modern Poetry in Translation, Erbacce) in dveh ameriških (Confrontation, Blood and Honey Review). Pesmi je prevedla Urška Charney.

12. maj 2011

Bil sem gost na Sarajevskih dnevih poezije.


Pisatelja Otto Tolnai (Srbija) in Charles Simić (ZDA)
Pesniški večer v Mostarju
Basist skupine Bijelo dugme Zoran Redžić

Srečal sem mnogo krasnih ljudi
Elvis Kurtovič
Boris A. Novak
Sijah Sokolović

 

9. maj 2011

Na Siciliji sem bil gost na koncertu prijatelja Maria Incudine-a.


 

22. april 2011

Obiskal sem Mary Coughlan na njenem koncertu v Jazz Cafe-u v Londonu. 18. avgusta bo s svojim triom gostja na našem koncertu v Križankah. Odlična irska jazz/blues pevka in izredna osebnost.


 

10. april 2011

Imamo nov videospot za komad S tabo je izi. Posnel ga je režiser Damjan Kozole na slavni plaži Arambol v Goi (Indija).


 

1. marec 2011

Zaživeli smo tudi na Facebooku.

27. februar 2011

DREVORED je že 15 tednov prvi na lestvici SLO TOP 30.

7. februar 2011

Na enem od decemberskih koncertov v Cankarjevem domu smo posneli Eno pesem:


 

11. december 2010

Na knjižnem sejmu v Puli je izšel hrvaški prevod POJEZIJ z naslovom PRIJE NEGO OTVORIŠ OČI. Izdala jo je Založba Dominović, prevedel Goran Filipi. Predstavila sta jo legendarna publicista Boris Dežulović in Predrag Lucić(Feral...). Zvečer pa sva imela z Liviom Morosinom še koncert v Rock Caffeu.


Boris Dežulović, Predrag Lucić

Livio, Rock caffe Pula, Foto: Ivan Cetin
Livio Morosin, Foto: Ivan Cetin
7. december 2010

Na treh koncertih v Cankarjevem domu smo dosegli številčni rekord. Na koncu nas je dvaindvajset glasbenikov stalo na odru. Začeli smo iz čiste tišine s komadom Tam na koncu drevoreda, tik pred koncem eksplodirali s Poj mi pesem in končali s tiho Lahko noč sestrica.

Insingizi, Foto: Mateja Mirt Severa Gjurin, Foto: Mateja Mirt
Severa Gjurin, Foto: Polona Eržen Foto: Polona Eržen
Foto: Polona Eržen Foto: Polona Eržen
21. oktober 2010

Izšel je novi album Drevored.


Foto: Miro Majcen

Poročila s predstavitve: 24ur.com, rtvslo.si.

16. september 2010

Končala se je akcija izbiranje naslova našega novega albuma . Od treh možnosti: Ena pesem / Krasni novi svet / Tam na koncu drevoreda, ste izbrali poslednjo. Malo sem jo oklestil in naslov CDja bo Drevored. http://kreslinbootleg.blogspot.com/ .

2. julij 2010

Že od aprila v Hadu pri Galu snemamo novi album.


Na Dunaju smo posneli tudi INSINGIZI, band iz Zimbabveja.Oni bodo tudi gostje na decembrskih koncertih v Cankarjevem domu.


Gost na albumu bo tudi angleški kantavtor Allan Taylor.


Ker se ne moremo odločiti, kakšen naj bo naslov CDja, ki bo izšel jeseni, potrebujemo vašo pomoč: pomagajte nam izbrati naslov.

april
2010

Pri Založbi Šahinpahić v Sarajevu je izšla zbirka Umjesto koga ruža cvjeta. Predstavil sem jo na sarajevskem knjižnem sejmu. Pesmi je prevedel Ahmed Burić, spremno besedo pa napisal Miljenko Jergović.


Ibrahim Spahić, Ahmed Burić, Ekrem Dupanović

marec
2010

Tour USA 2010

Milwaukee, 11. marec - V treh ponovitvah drame Three Other Sisters neodvisnega gledališča Theatre Gigante iz Milwaukeeja sem sodeloval kot igralec in glasbenik. Predstava je požela odlične kritike in splošen aplavz.


Cleveland, 16. marec - Na koncertu v slovenskem kulturnem domu sta se mi pridružila Miha Dolinar in Joe Valenčič.


Ponoči sem v nekem clevelandskem klubu nastopil še kot gost karizmatičnega glasbenika in pesnika Raya McNiece-a. Na oder je stopila še blues pevka Nancy Reed.


 

New York, 20. marec - Nastop v cerkvi S. Cirila na East Villageu je na koncu izpadel kot prava gospel maša. Pridružil se mi je še pianist Lenart Krečič, publika in pater Krizolog.


Foto: Tin Dizdarević
   

Washington, 22. marec - V klubu Busboys and Poets sem nastopil že lani. Imeniten plac s knjigarno in odrom za jazz in blues.


Na slovenski ambasadi sem predstavil zbirko Pojezije. Pozdravit me je prišel lanski znanec, nekdanji šef Titovega protokola g. Žarko, s Floride je priletela Sonja, iz Texasa pa Ruth.


 

20. december
2009

Na treh koncertih v Cankarjevem domu smo imeli imenitne gosta Brino, Alekseja Ermakova, Heleno Vindiš, Martino Gojkošek in Gala Gjurina.
(foto: Miha Golar)

5. december
2009

S Pojezijami sem bil gost Knjižnega sejma v Puli. Z Malimi bogovi smo tudi nastopili v legendarnem klubu Uljanik, z Liviom (Morosin), pa sva na otvoritvi zapela himno sejma - Dajte mi libar.

12. november
2009

Izšle so POEZIJE.

Vlado bere Pojezije

1. november
2009

V sanjski zasedbi (Milan Jesih, Jani Virk, Miha Mazzini, Suzana Tratnik, Matevž Kos, Jelka Ciglenečki, Mitja Čander, Renata M.Zamida, Roman Didovič) smo brali in prepevali slovensko besedo na Univerzah v Varšavi, Vlvovu in v Kijevu.

14. oktober
2009

Novo! Kaja in Vanja sta odprli svojevrstno internetno ropotarnico na naslovu http://kreslinbootleg.blogspot.com/ .

14. avgust
2009

V beltinskem parku za gradom smo pripravili proslavo ob 90-obletnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. Proslava je slonela na naši glasbi, pesmi sta recitirala Irena Varga in Boris Cavazza. Skladbe Malih bogov in Beltinške bande so ob pomoči Policijskega pihalnega orkestra, Brine, godalnega kvarteta in Pevskega zbora Srednje šole Slovenska bistrica zvenele  precej mogočno in slovesno.

Foto: Marjan Križ

julij
2009

Postal sem član Društva slovenskih pisateljev.

7. julij
2009

Izšel je dvojni CD (celo pri nas) lanskega koncerta Hansa Theessinka, kjer se je zbrala pisana mednarodna druščina. (HANS THEESSINK BAND, DONOVAN, THE DUBLINERS, TERRY EVANS, JACK CLEMENT, SCHIFFKOWITZ, LUKAS RESETARITS, INSINGIZI, THEESSINK, NALLE & MÖLLER, ERIC TRAUNER, ALLAN TAYLOR, JON SASS, ALEE THELFA, GOTTFRIED GFRERER, TEXAS SCHRAMMELN, MICHAEL SEIDA, VLADO KRESLIN).

 

16. junij
2009

Nekaj dni sem preživel v Beogradu, ki me je popolnoma očaral. Po nekaj letih sem se srečal s starimi prijatelji, glasbeniki, pisci (Dragan Kremer, Vlada Bajac, Petar Lukovič…), ter obiskal nekaj radijskih postaj in časopisov.

Bilja Krstić
Branimir Bane Lokner

Mesto je polno muzike. V vsaki krčmi igra band in to ne samo narodnjake in to ne duo. Obstaja desetine rock, jazz, blues klubov. V enem (GRAD) sem slišal odlično slovensko pihalno godbo »Kar češ brass band« iz Cerknega. Da o vseh možnih svetovnih atrakcijah ne govorimo.

Kar Češ Brass Band

Čorba cafe u sitne nočne sate

Petar Janjatović

Najbolj pa me je šokiralo, ko sva hodila po ulici z rock kritikom/publicistom Petrom Janjatovićem (pred leti je spisal zdaj že legendarno YU-ROCK Enciklopedijo) in ga je ustavila gospa srednjih let, mu stisnila roko in predstavila svojo vnučko.

maj
2009

Na dunajskem koncertu Tribute to Lou Reed, v okviru Dunajskega festivala, kjer smo dve uri preigravali Reedove komade, se nas je zbrala prava mednarodna banda, ki je po nekaj dneh postala prava muzikantska družina: Chris Cavacas, Chris Brokaw, Steve Wynn in Eleni Mandel iz USA , Ernst Molner in Marilies Jagsch iz Avstrije, Dirk Dresselhaus iz Berlina itd. In midva s Chrisom Eckmanom iz Slovenije

 

Foto 1: Michael Holzgruber, Foto 2: Dirk Dresselhaus

  

april
2009

Turnejica po ZDA

Slovenci, ki že desetletja živijo v ZDA, so me sprejeli prisrčno in nostalgično, na dveh odlično obiskanih koncertih v Clevelandu in Chicagu. Srečal sem znance izpred nekaj let (s podobne turneje), pa tudi nekaj ljudi iz Prekmurja. Tu seveda kraljuje harmonika in moja črna kitara je dobila najboljši možni kompliment: »Different, but good; pravzaprav very different and very good !« Če vas kdaj zanese v Rock'n roll hall of Fame, se poskušajte priključiti vodički Jeanette Strukely. In jo pozdravite zame.


Kitara Jimmya Hendrixa v Rock'n'roll Hall of Fame, Cleveland, ZDA

V Lemontu, Chicago, je bil moj nastop že popoldne, vendar smo se zataknili med harmonikami do poznega večera.

 

Busboys &Poets je klub/knjigarna/restavracija v Washingtonu, v kateri se počutiš, kot bi stopil v 60-ta leta med Kerouaca in njegove. V publiki je bilo precej slovenskih študentov, pa tudi g. Young, bivši ameriški ambasador v Sloveniji.

  
Foto 3: Bojan Kavaš

Naslednji dan je slovenska ambasada (ki je odlično organizirala tudi koncert prejšnjega večera) priredila moj nastop za alumni klub Univerze New Orleans. Večer , ki sem ga imel v najbolj nejasnem pričakovanju, se je iztekel imenitno in povsem po južnjaško.

Tri proste dni sem preživel pri prijateljih v New Yorku, preko njih padel v kuharsko sceno (kuharji so v NY prave rock zvezde) in odlične restavracije, npr Eletterio (bivši studio Electric Ladyland, kjer je Hendrix posnel slavni album). Pa v klub Blue Note, kjer je nastopil Preservation hall Blues band. Uf, Beltinška banda iz New Orleansa (video).

 

 
Steve Wynn

Univerza Yale je seveda svojevrsten mit in tudi šok, ko ti v slovanski knjižnici pokažejo skoraj vse tvoje CDje in knjige.

  
Foto 1: Urška Charney

Prvi nastop je bil v okviru programa Master's Tea, kar je nekakšen pogovor z rektorjem, študenti, zunanjimi obiskovalci. Na njem so imeli že kalibre kot Lech Walesa, Salman Rushdie, Steven Spielberg, Tony Blaire, Tom Stoppard, Bill Clinton.. Zanimalo jih je vse, najbolj pa – seveda - vojna na Balkanu.

Naslednji dan sem imel še koncert v eni od dvorani Pierson Collegea.

Ni kaj, ogromno tega za slaba dva tedna. Od Joeya Valenčiča, ki me je celo noč vozil po predelih Clevelanda, kjer se je med vojnama govorilo samo slovensko, do banda Američanov-trubačev, ki nimajo najmanjše zveze s Srbi in so že petkrat nastopil v Guči, do Titovega kuharja, do kustosinje knjižnice oddelka za slovanske jezike, Hrvatice, katere sin je bil pianist od Odette, do nastopa v harlemski cerkvi…

Pelji me, v svet odpelji, da vprašanje izvem…..!

P.S. Več fotk na KONCERTI

12.
marec
2009

Po sobotnem koncertu v portoroškem Avditoriju smo se z Malimi bogovi oglasili v Kopru na koncertu prijatelja, legendarnega bosanskega pevca Halida Bešlića in posedeli z njim do jutranjih ur. Čez dva dni pa pride tragična vest o njegovi težki prometni nesreči. Halide, želimo ti čimprejšnje okrevanje !

   

9.
februar
2009

Z Neisho in "cestno" ekipo smo v Cankarjevem domu posneli videospot za komad Kakor zvezdi na nebu. Režiral je Klemen Dvornik.

   

10.
december
2008

Letošnji koncerti v Cankarjevem domu so bili "polnoletni"! Začeli smo pred 18 leti z Bando, Juretom Huebscherjem in Žigom Golobom.
Tokrat nismo imeli nobenega glasbenega gosta. Kot je nekdo pristavil, bilo je. kot "Naredi di sam", oz "Pokaži kaj znaš".
Edini gost je bil tisti, ki je vsa leta najbolj dragocen in najbolj zvest: Publika !
Po zadnji pesmi se je čez video platno izpisala naslednja moja pesem:

Draga publika

Kaj bi bil jaz brez tebe,
draga publika,
ki prideš tudi ob snežnih zametih
pa ob prestopnih letih ?

Le koga si tokrat pustila doma,
sivolasa in zrela,
le česa si nisi nocoj privoščila,
vihrava, mlada in mila?

Ko zdaj zadržuješ dih
ob nenavadni žalostinki,
pa spet pricepetneš nenadni veselinki,
da me pri refrenu stisne
in v zadnji kitici že potolaži -
saj nisem sam v svoji samoti
če so prišli
eni prvič,
drugi že dolgo na poti.

Slike: Miha Golar

 

                           

10.
november
2008

Vlatko Stefanovski mi je predstavil Jana Akkermana, legendarnega  nizozemskega kitarista. Ko sem mu povedal, da sem ga prvič videl na Reading festivalu leta 1972, se je spomnil, da ga je takrat zaradi dežja elektrika vrgla po odru. To je bil eden prvih nastopov banda Focus in  pravi šok za britansko publiko. Potem so postali svetovne zvezde.

 

22.
oktober
2008

Pred 20 leti, 22. oktobra 1988 ob 22. uri smo imeli v okviru Borštnikovega srečanja v Dvorani ŠTUK premiero rock musicala "ROKI HOROR" (Rocky Horror Picture Show).

Ob tej priložnosti je Tone Stojko na YouTube dal odlomek iz predstave:

4.
oktober
2008

Zadnjič smo v Gorišnici nastopili na istem koncertu z ansamblom Lojzeta Slaka. To je bila priložnost za fotko dveh legend:

Milan Kreslin in Lojze Slak

8.
september
2008

Ta teden je bil zelo bogat z muzikantskim druženjem.

Četrtek / Križanke - Goran Bregović

Petek / Novo mesto - Gibonni

Nedelja / Volče - Tomaž Pengov, Andrej Trobentar, Ivan Volarič- Feo, Edi Štefančič, Zdravko Duša

 

2.
september
2008

V Križankah sem nastopil z Dublinersi.

   

 

Ko sem jim pripovedoval o Beltinški bandi, je Barney (Mc Kenna) pripomnil: "Comparing to them we are teenagers!"

V njegovem notesniku pa sem naletel na telefonsko št. Petea Seegerja.

10.
avgust
2008

Hans (Theessink) me je povabil na blues festival v Avstrijo.

  

4.
julij
2008

Na Filozofski fakulteti v Ljubljani sem predaval za ameriške študente muzikologije z univerze v Kaliforniji. In se spomnil, kako lepo je biti učitelj.

  

24.
junij
2008

Rade (Šerbedžija) je nastopil v v Križankah. Na odru smo se mu pridružili Livio Morosin, Kemal Monteno, Jure Ivanušič in jaz.

14.
junij
2008

Dylan je v Varaždinu odigral precej drugačen program , kot v Salzburgu. Začel je z Rainy day women, končal pa z Like a rolling stone, medtem, ko je pred dvema dnevoma začel s Stuck inside of mobile..., končal pa z Blowing in the wind. Tudi nas z Malimi bogovi je publika zelo toplo sprejela (članek, članek).

12.
junij
2008
(ob 01.30)

Pravkar sem prišel z Dylanovega koncerta v Salzburgu. Precej ojštro na trenutke, z dvema kitaristoma, on pa cel čas za orglami. Jutri mu bomo pa mi v Varaždinu nekaj zašpilali.

4.
junij
2008

Z Dragom Mlinarcem bova nastopila v Varaždinu pred Bobom Dylanom, 13.6.

 

15.
maj
2008

V ZDA žanje odlične kritike novi album Stevea Wynna CROSSING DRAGON BRIDGE, ki ga je pod producentsko roko Chrisa Eckmana snemal tudi v Ljubljani. Ploščo odpirata Slovenian Rhapsody 1. in 2., kjer mu pomagam s petjem oz. žvižganjem. Album je  zelo očitno posvečen Ljubljani.

9.
maj
2008

Umrl je prijatelj in  glasbena  legenda Dražen Vrdoljak (In memoriam) .

8.
april
2008

Hans Theesinkov »Birthday bash« se je pričel z rojstnodnevno zabavo v famozni vili ekscentričnega slikarja Ensta Fuchsa in se nadaljevala z dvodnevnim koncertom v dunajskem klubu Metropol (slike).

1.
april
2008

Na TV postaji Euronews so objavili prispevek o našem albumu CESTA.

18.
marec
2008

Na nastopu v Brnu, ki ga je organiziral lektorat slovenskega jezika na tamkajšnji univerzi, je bilo prav zanimivo videti in slišati mlade Čehe, kako razumejo in pojejo naše komade (slika).

7.
marec
2008

Sinoči sem bil na koncertu Nena Belana v zagrebški Tvornici. Veličastna zagrebško-dalmatinska glasbena proslava s šarmantno, inteligentno, urbano dalmatinsko muziko, kakršno v Sloveniji premalo poznamo (spot 1, spot 2, spot 3).

28.
februar
2008

Mnogi me po telefonu in emailu sprašujejo o pesmi, ki sem jo pel na pogrebu predsednika Drnovška, zato naj povem, da gre za skladbo Vsak si želi (ki torej ni bila posebej napisana za to žalostno priložnost) in je izšla na našem albumu Generacija (besedilo).

1.
februar
2008

Milan Kreslin - Pubi praznuje danes 80 let.

21.
januar 2008

Pred nekaj dnevi sem si v Londonu ogledal koncert Vana Morrissona. Prav prijetno je gledati britanske izvajalce na »domačem« terenu«. Njihov odnos do »svojih« in tisto ležerno naklonjenost publike, ki je pač lahko prišla na koncert direktno iz službe in bo pol ure po njem tudi lahko že v lastni postelji. Za razliko od nas, »globalnih terencev«, ki čakamo cela leta in romamo kilometre in kilometre, da bi videli in slišali svoje ljubljence.

19.
december 2007

Z Neisho sva nastopila na Onkološki kliniki.

17.
december 2007

Na koncertih v Cankarju so se Malim bogovom in Beltinški bandi pridružili Andraž Mazi, Gal Gjurin, Donia, Martina, pevski zbor CESTA, rdeči fičo, Severa Gjurin, Neisha in Gabriella Gabrielli. Trodnevno slavje se je končalo v nedeljo zjutraj ob sedmih.

12.
december 2007

Prijateljica, pevka Katic je povedala, da je njena hči vsa navdušena prišla iz šole. Učili so se njen skoraj najljubši komad, za katerega pa ni vedela, da je od Prešerna.

O, Vrba.

11.
december 2007

Včeraj je na Reki umrl slavni ameriški bluesman "Philadelphia" Jerry Ricks, s katerim sem imel čast nastopiti na njegovem zadnjem koncertu, poleti v istrskem Gračišču.

22.
november 2007

Vsi trije koncerti, 13., 14.in 15. dec v Cankarju so praktično razprodani, na voljo je še nekaj posameznih vstopnic. Če koga zanima, naj pohiti!

8.
november 2007

Z Goričkega v Piran - Videospot

30.
oktober 2007

Koncert z mešanim pevskim zborom Krka v prepolni športni dviorani v Novem mestu je bil pravo slavje (glej slike!).

15.
oktober 2007

Po dolgih letih sva se srečala s Steveom Wynnom, vodjem legendarnega ameriškega banda Dream Syndicate. Steve, ki zdaj deluje s svojim bandom S.W.Quintet, je navdušen fan Beltinške bande odkar smo sredi 90-tih (nekaj dni po streljanju) skupaj nastopili v ljubljanskem klubu K4. Zdaj imava v Ljubljani skupnega prijatelja, Chrisa Eckmana.

7.
oktober 2007

Carpe diem so posneli priredbo komada Z Goričkega v Piran.

14.
september 2007

Jutri, ob 9.uri, na Hodošu se prične pohod Z Goričkega v Piran. Pohodu se lahko pridružite na posameznih odsekih. Če koga zanima, najbolje, da se oglasi po mailu. (zemljevid poti, fotke s poti, reportaža)

5.
september 2007

Bil sem gost Hitove Budilke (posnetek).

31.
avgust
2007

Izšel je naš novi album CESTA.

30., 31.
avgust
2007

Glasbena karavana Z Goričkega v Piran, ki se je pričela pri Viktoru v Strukovcih v četrtek ob 9. uri, je v dveh dneh prinesla sedem koncertov in šest verzij pesmi Z Goričkega v Piran. Pesem so zaigrali prijateljski bandi, ki so nas pričakali v posameznih mestih; Marzla vada (Maribor), Carpe diem (Celje), Loreley (avtobus), Ana Pupedan (Postojna) , Zmeelkov (Piran). In seveda cestni band CESTA v katerem so se Malim bogovom pridružili Gal Gjurin, Andraž Mazi (Gal in Galeristi), Tomaž Rous (Siddarta) in Runjoe (Elvis Jackson). Spremljali so nas prekmurski oldtimerji VETERANI in koprski oldtimerji Adriatic. Andi cimbalist je pot preromal s svojim rdečim fičotom, letnik 1977, za katerega mu je neki gospod v Portorožu ponujal mercedeza. Karavana se je končala v soboto zjutraj ob šestih, po koncertu v portoroškem Avditoriju, ko je Andi prispel v rojstno Mursko Soboto. (slike, filmčki) (RTVSLO, SiOL)

21.
avgust
2007

Novi album CESTA je tik pred izidom (fotke s snemanja).

29.
julij
2007

Po nekaj letih sva se spet srečala z italijanskim virtuozom Beppe Gambetto. (članek, slike)

10.
julij
2007

Na Brionih se je spet zbrala zanimiva druščina: Rade Šerbedžija, Darko Rundek, Miroslav Tadić, Livio Morosin.

7.
julij
2007

Izšel je prvi single, pesem z naslovom Z Goričkega v Piran, zastavonoša novega albuma CESTA, ki izide 31. avgusta.

12.
junij
2007

Včeraj sem se po dolgem času (na koncertu La vie en rose) spet srečal s Kemalom in Radetom.

10.
maj
2007

S polovico Fake orchestra smo v TV oddaji zaigrali Žute dunje.

31.
marec
2007

Nastopati v Sarajevu je zmeraj nekaj posebnega.

30.
marec
2007

Nekatere pesmi (Dekle moje, Tvoje jutro, Od višine se zvrti...) so na koncertih z JARARAJO dobile nov, zanimiv zvok.

21.
februar
2007

Nekdo je dal na YOUTUBE delček včerajšnjega nastopa na Ptuju.

december
2006

Koncerti v Cankarju so bili zelo "razgibani". Od Male Beltinške bande, preko Malih bogov, branja iz Vencev, Draga Mlinarca, Sharata Srivastava do Beltinške bande (slike).

november
2006

S Ferijem Lainščkom sva v okviru akcije Svetovni dnevi slovenske literature nastopila na Slovaškem. Študenti slovenščine iz Bratislave in Nitre so prevajali najine pesmi in prozo (slike).

15.
november
2006

Bališ sporočajo: poglej si naša video spota!

31.
oktober
2006

Na predstavitvi VENCEV v Veliki Polani smo se zbrali prekmurski muzikanti vseh generacij, ki smo kakorkoli povezani
s to muziko ravnice. (slike)

30.
oktober
2006

Predvajati se je pričel videospot za pesem Rož, Podjuna, Zila, ki smo jo posneli s koroškim rock bandom Bališ. (slika)

23.
oktober
2006

Leta 1971 sem znal na pamet Deep Purple In Rock, pred nekaj dnevi pa predebatiral noč z njihovim legendarnim basistom, Rogerjem Gloverjem.

10.
oktober
2006

Izšla je pesniška zbirka Venci - Povest o Beltinški bandi (s priloženim DVD-jem) (članek, članek).

30.
september
2006

Na koncertu v Patrasu (Grčija) smo imeli imenitnega predvozača - Matijo Dediča.

16. septembra bo v Parizu premiera francoskega filma Slavic angel.

3.
september
2006

TV oddajo Tistega lepega popoldneva, v kateri sem gostil Neisho, Ferija Lainščka, Siddharto in Big foot mamo, si lahko ogledate tukaj (za ogled je potreben program RealPlayer).

avgust
2006

Zaradi časovne neusklajenosti mi je v vodo padlo dogovarjanje v zanimivem gostovanju v ZDA. V Milwaukee Dance Theatre bi pel Woyzecka Toma Waitsa.

27.
julij
2006

Sean Cannon, pevec slavnih The Dubliners in njegov sin James sta zmeraj odlična družba.

8.
junij
2006

Na Dunaju sem snemal s koroškim blues bandom Bališ.

11.
maj
2006

Nocoj bomo z Galom in GALERISTI v K4 izvedli "Vse naše pravljice", pesem , ki sem jo posnel nekje v začetku 80-tih za TV nadaljevanko Čisto pravi gusar. Gal je pred kratkim naredil priredbo za svoj band.

april
2006

Pridružil se nam je novi klaviaturist Tomaž Pačnik.

15.
april
2006

Užitek je nastopat z Neisho in njenim bandom.

12.
april
2006

Včeraj nas je Tina Ščavničar iz Ljutomera spravila na http://www.myspace.com/vladokreslin .

19.
marec
2006

Z Neisho sva posnela priredbo še ene dvajset let stare pesmi Martina Krpana, Njen trenutek prihaja. Sinoči smo jo izvedli na Viktorjih.

28.
februar
2006

Včeraj sem bil v Cankarju gost na odličnem koncertu banda Katalena. Moralo je zveneti precej nenavadno - Katalena, ki izvaja Nocoj bomo mi prižgali dan od Martina Krpana. (slike)

5.
februar
2006

Na osnovni šoli Miklavž pri Ormožu sem sinoči doživel čudovit večer na koncertu, ki ga je obiskalo staro in mlado. (slike)

2.
februar
2006

Sinoči sem nastopil z Jazzy blef, skupino odličnih hrvaških jazzarjev, s katerimi vsako zimo ušpičimo koncert v zagrebškem klubu Sax. (slike)

16.
januar
2006

Te dni se po slovenskih televizijah pričenja vrteti videospot Rulet, ki sva ga s Šajeto že pred časom posnela v Zagrebu in je bil na Hrvaškem precejšen hit.

9.
december
2005

Šajeta nam je zelo popestril prvi koncert, ko je prispel s šest urno zamudo, ob 22. uri direktno na oder. Ker ga dobro poznam, sem pričakoval anarhijo, vendar ne takšne. Vse skupaj se je potem sprevrglo v pravi urnebesni presežek in večina obiskovalcev je pohvalila, kako smo vse skupaj dobro zrežirali. Haha! Presenečenje in biser koncerta je bila Severa Gjurin (Olivija). (slike)

28.
oktober
2005

Jutri začnem v Parizu snemati francoski film.

27.
oktober
2005

Končno je izšel paket KONCERT .To je dvojni LIVE CD (dve uri in pol muzike) plus DVD (štiri ure in štirideset minut muzike).

1.
oktober
2005

Đuro in Feri v Prekmurju snemata film Ljubezen, traktor in rokenrol.

20.
september
2005

Že dolgo me ni glasba tako pretresla kot sinoči v Murski soboti na koncertu Zvonka Bogdana (fotka).

31.
avgust
2005

17. oktobra bo izšel dvojni CD KONCERT s posnetkom našega lanskega koncerta v Cankarjevem domu. Priložen mu bo DVD z najboljšimi trenutki koncertov iz let 1998, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004.

Več kot dve uri audia in tri ure videa (z gosti: Šukar, Vali, Hans Theessink, Katice, All Capone štrajh trio, Istrski muzikanti, Rade Šerbedžija, Kemal Monteno, Vlatko Stefanovski, Chris Eckman, Vlada Divljan, Vesna Zornik).

5.
avgust
2005

Z našim Fan klubom se dogaja, to kar smo nameravali že od vsega začetka; čedalje več nastopa z nami (Lent, Križanke, naslednjo soboto Okarina), mi pa postajamo njegov Fan klub!

29.
junij
2005

Na koncertu v Skopju nas je z obiskom počastila tudi Esma Redžepova.

20.
junij
2005

Naš Fan club je taboril na Bukovniškem jezeru in tako počastil Vidovo proščenje in naš koncert. Pustolovščine se je udeležil tudi novi član, slavni Blaž Ogorevc. (slike)

5.
junij
2005

Kljub temu, da nismo tipičen jazz band (ha,ha) so nas na Mednarodnem Jazz Festivalu v Atenah odlično sprejeli. (slike, članek)

25.
april
2005

5. maja bova z Vlatkom zaigrala na njegovem terenu, v Skopju. (slike)

21.
marec
2005

Z Miljenkom (Jergovićem) sva uspešno zaprla sarajevski festival Sarajevska zima (slike, članek 1, članek 2).

30.
januar
2005

9. februarja nastopam v Zagrebu z Jazzy Blef, skupino eminentnih hrvaških jazz muzikantov (Darko Frančić - el.kitara, glas, Milan Bojanić - bobni, Matija Dedić - klavir, Saša Nestorović - tenor saxofon, klarinet, Hrvoje Rupčić - tolkala, Nenad Jura Vrandečić - kontrabas, Mario Igrec - kitara). (slike)

18.
januar
2005

Nastop z R.E.M. v Hali Tivoli je bil presenečenje za publiko kot tudi zame (slike, članek, članek).

17.
januar
2005

Na TV SLO je ob sobotah zvečer na programu nadaljevanka SE ZGODI Metoda Pevca, v kateri nastopa tudi naš komad Odhaja dan.

7.
december
2004

Prvi koncert je uspel brez izgub, razen ene zlomljene vaze (slike 1, slike 2, slike 3, slike 4,članek 1, članek 2).

14.
november
2004

V ponedeljek, 15. novembra, v Čakovcu, se bo nama z Jergovičem, pridružil še Šajeta (slika).

28.
oktober
2004

Nocoj se obeta zanimiv večer v KUD-u France Prešeren v Ljubljani.

27.
september
2004

Decembra bomo v Cankarju gostili Vlada Divljana, vodjo nekdaj kultnega beograjskega banda Idoli.

28.
julij
2004

Ko sem sinoči stopil z odra Križank, mi je Darko (Brlek) povedal, da smo igrali  2 uri in 55. min. Pa tako normalno kratko se je zdelo! Takega banda pa res še nismo imeli. Na koncu sta zablestela Vesna Zornik (Katalena) in Klemen Klemen (filmčki - prvi, drugi, tretji, četrti). (slike)

20.
julij
2004

Z režiserjem Francijem Slakom smo posneli video spot za pesem Nocoj igramo za vas. Nastopajo tudi gostujoči glasbeniki, ki igrajo v komadu: Vesna Zornik, Mario Marolt, Chris Eckman, Boštjan Gombač (slike).

12.
julij
2004

Festival Postaja Topolovo je ena najbolj čarobnih reči, kar sem jih doživel (slike).

29.
junij
2004

V Španiji smo zelo uživali (slike).

21.
junij
2004

Po svojem včerajšnjem nastopu v Berlinu sem  na  Potsdamer Platzu skočil na oder še k Siddharti, ki so tam nastopili na nekem festivalu.

15.
junij
2004

Sinoči sem bil  v KUD-u gost na odličnem koncertu zasedbe STRANGE (Bambi Molesters + Chris Eckman). Drugi gost je bil Scott McCaughey (REM).

5.
maj
2004

2. junija se mi obeta zanimiv literarni večer z odličnim hrvaškim pisateljem, Miljenkom Jergovičem, avtorjem kultne knjige Sarajevski Marlboro in še nekaterih drugih.

15.
april
2004

V Pragi, ki bo eno od evropskih glasbenih prizorišč ob 1. maju (EU), igra poleg nas na enem od odrov tudi Siddharta.

23.
marec
2004

Danes je prav poseben dan. Za vse fane je zacvetel Fan club - Klub oboževalcev! Oglej si ga, postani član in sodeluj pri njegovem zorenju! Vanja in Kaja

26.
januar
2004

S Šajeto sva v Zagrebu posnela spot za Rulet, ki je na Hrvaškem postal nacionalni hit No.1.

3.
december
2003

Koncerta v Cankarju sta bila "mrak", kot je rekel Vlatko (glej fotke!).

Eden od gostov na tretjem koncertu v Cankarju bo tudi Klemen Klemen.

20.
oktober
2003
Danes je izšla Generacija. Slike s promocije. Recenzije: ŽVPL, STOP, Večer, SiOL, Primorski dnevnik, Jutarnji list.

Z režiserjem Janezom Lapajnetom snemamo spot za komad Tisoč let. Premiera 26. novembra v Videospotnicah.

14.
september
2003
Imel sem čast in užitek biti del Siddhartinega spektakla. Uf !
26.
avgust
2003
Snemamo novi album GENERACIJA, ki bo izšel 20. oktobra in bo predstavljen na koncertu v Cankarjevem domu ob mojem Abrahamu. Gostje na plošči bodo Klemen Klemen, Vesna Zornik in Vlatko Stefanovski, ter čudovita množica odličnih muzikantov in prijatlov (glej fotke!).
1.
avgust
2003
V Zagrebu je izšel album istrskega posebneža Šajete, Doba vodenjaka, na katerem dvojezično izvajava pesem Rulet.
6.
julij
2003
Rock Otočec je bil precej večji od tistega prvega, na katerem sva igrala s Tomasom, leta 1976, ha, ha (glej fotke!).
10.
junij
2003
Dobrodelni koncert za fundacijo EMERGENCY, z zamejskimi glasbenki v Zgoniku je izpadel kot pravi mega dogodek (glej fotke, članke!).
19.
maj
2003
Ob osmih zvečer v Knjigarni VALE-Novak na Wolfovi 8 v Ljubljani javno interpretiranje mojih pesmi.
12.
april
2003
Te dni izhaja ponatis zbirke Vriskanje in jok (članek).
12.
februar
2003
V Zagrebu je izšel album jazz zasedbe Jazzy blef s priredbama pesmi Namesto koga roža cveti in Nekega jutra, ko se zdani.
10.
februar
2003
V Sarajevu je bilo kot zmeraj (slike). Merak!
3.
februar
2003
Bil sem gost na italijanskem festivalu CANZONI DI CONFINE v Udinah / Fagagni (slike).
19.
januar
2003
S Hansom sem igral v legendarnem dunajskem klubu Jazzland, čez teden dni pa na nekem trgu v Havani (Kuba) z Los Mambises. Prava, Buena banda!
29.
december
2002
Koncert v beograjskem Sava centru se je končal ob pol šestih zjutraj na donavskem splavu s Cigani.
18.
december
2002
Izšla je zbirka mojih pesmi Vriskanje in jok (Založba GOGA, Novo mesto 2002). Prvo branje bo v Mariboru (23. januarja), nato še v Sarajevu (8. februarja).
20.
november
2002
Zmanjkalo je vstopnic za oba koncerta v Cankarju, 2. in 3. decembra (fotografije). Dodali smo tretji koncert 18. decembra, vstopnice pa so pošle v treh dneh. Gost bo Kemal Monteno iz Sarajeva.
17.
oktober
2002
Kreslinčice so bile zlate še preden so izšle, po štirih dneh v trgovinah pa so platinaste (nad 10.000 prodanih izvodov).

19.
september
2002

17. oktobra izide dvojni CD Kreslinčice (kliknite za podrobno predstavitev, PRESS) - 30 najljubših pesmi.

september
2002

Konec avgusta sem preživel na Brionih, kjer smo pripravljali muziko za album Radeta Šerbedžije.

3.
julij
2002

Prvi del turneje s Chrisom je bil zelo slikovit.

22.
junij
2002

Bratovščina Sinjega galeba na Lentu.

17.
junij
2002

Včeraj sem nastopil s Siddharto v Križankah.
Impresivno.

junij
2002

S Chrisom Eckmanom (The Walkabouts) greva poleti na krajšo jadransko turnejo.

20.
april
2002

Danes sem si uresničil staro željo: imel sem koncert ob pol petih zjutraj! Po koncu, ob šestih, smo s publiko šli na skupinski zajtrk. Na 2. gimnaziji v Mariboru.

25.
marec
2002

Pripravljam muziko za dramo Woyzeck, katere premiera bo 15. maja v ljubljanski Drami. Naredili smo tudi CD.

27.
januar
2002

Z velikim užitkom sem nastopil z Walkaboutsi v Cankarjevem domu.

15.
december
2001

Koncerta v Cankarju sta se začela s Presleyem in končala s teatrom in popolnim transom.

Čez nekaj dni (21. december) skočim v Vodnjan na imenitno istrsko veselico. Rade Š. je za humanitarni koncert na mestnem trgu zbral elitno družbo ( Dario Marušič, Livio Morosin, Putokazi, Franci Blaškovič - Gori uši Winetou ). (slika 1 - slika 2)

5.
december
2001

Izšel je CD NAJVEČI KONCERT U GRADU, ki smo ga posneli lani 1. decembra v Zetri v Sarajevu (Đ. Balašević, O. Dragojević, K. Monteno, Indexi, D. Gojković, V. Kreslin).

Koncerta v Cankarjevem domu sta že razprodana.

6.
november
2001

Na koncertih 10. in 11. decembra v Cankarjevem domu se nam bo poleg Katic in Darka Brleka s klarinetom pridružil še posebni gost, moj prijatelj in holivudska zvezda Rade Šerbedžija.

19.
oktober
2001

V četrtek, 25. oktobra, ob 17. uri, bova s Chrisom Eckmanom.v KUD-u France Prešeren, v Ljubljani, zaigrala njegovo, ameriško verzijo Tiste črne kitare. Ob tej priliki bo Chris predstavil nov , prihajajoč CD The Walkabouts "ENDED UP A STRANGER".

16.
oktober
2001

Tik pred prikazovanjem je nov spot, ki sva ga z Damjanom Kozoletom naredila za pesem Preko Mure, preko Drave. Posnet je v Parizu in je poklon dvema mitoma : Sergeu Gainsbourgu (grafiti na njegovi rojstni hiši) in Jimu Morrissonu (njegov grob na pokopališču Pere Lachaise)..

13.
oktober
2001

Sinoči sva s Tomijem na skupnem koncertu v Kranju (Siddharta in Mali bogovi), pred 4.000 ljudmi, zapela Lunanai.

26.
september
2001

Ene par mojih opesmi je izšlo v belgijskem zborniku o slovanski literaturi:
Een oorlog voorbij
Kreatif

(Wevelgen, Belgie)

8.
september
2001

Koncert v Križankah je izzvenel v znaku prenovljenih Bogov (pridružil se nam je Davor Klarič s svojim čudežnim Hammondom), pomlajene Bande in čarobnih Katic.

2.
avgust
2001

Turneja je bila taka, kot sem pričakoval. Kot je pač lahko v družbi norih Ircev, Jadrana in čudovitih starih gradov ter trdnjav po katerih smo nastopali.
Jutro na ladji, ki je vozila domov, pa smo pričakali v družbi hrvaške manekenke in pevke Anđe Marič, njenega gosaka in Kleesa, holandskega bobnarja iz banda kultnega rockerja Hermana Broda. Le-ta je umrl dan prej in Klees je potoval na njegov pogreb.

1.
junij
2001

Julija si bova s Sean Cannonom (Dubliners) privoščila vsakoletno, kratko "jadransko" turnejo.

22.
maja
2001

Ptič je štirikrat nominiran za Zlatega petelina:
nominacija za pesem Lahko bi zletela
nominacija za album leta
nominacija za rock album
nominacija za tonsko realizacijo

Nominiran je tudi kompilacijski album Neiztrohnjeno srce, na katerem je O, Vrba.

maja
2001

V soboto in nedeljo, 19. in 20. maja 2001 ob 20h na TevePika posnetek koncerta iz Cankarjevega doma v dveh delih.

25.
aprila
2001

Sinoči sem na TV Piki v oddaji iz serije Mesec zvezd gostil Đurota. Oddajo lahko vidite tudi tukaj.

20.
aprila
2001

Sinan (Alimanović-Indexi) je zmešal posnetke, ki so nastali decembra v Sarajevu. Živi album Balaševič-Dragojevič- Monteno-Indexi-Gojković-Kreslin bo izšel jeseni.

29.
marca
2001

Včeraj smo na stadionu z Igorjem Šterkom, Jonasom in Magnificom udarili stavo glede rezultata nogometne tekme Slovenija: Jugoslavija. Fantom sem pobral dvajset jurjev.

17.
marca
2001

Ptič se je znašel na neki slikoviti svetovni lestvici.

3.
marca
2001

Včeraj me je Gibonni seznanil z Manu Katchejem in Pino Palladinom, najboljšo ritem sekcijo na svetu. V Ljubljani snemata Gibonnijevo novo ploščo. Manu je priletel s turneje na kateri bobna s Stingom, Pino pa je pred kratkim končal snemanje novega albuma Erica Claptona.

februar
2001

Ne dogaja se nič pretresljivega. Ptič se počasi vrti, z Bogovi spet malo več igramo na študentskih veselicah, z režiserjem Damjanom Kozoletom se dogovarjava o spotu za Preko mure, preko Drave.

17.
januarja
2001

Nocoj ob 19.uri je Ptič v Tolpi bumov na Radiu Študent.

5.
december
2000

Sarajevski koncert, na katerem smo 1. decembra nastopili Oliver Dragojevič, Đorđe Balašević, Kemal Monteno, Indexi, Duško Gojković in jaz, je že v zgodovini. Predvsem zaradi odprtih src s katerimi je Sarajevo prvič po vojni (10.000 ljudi v prepolni olimpijski Zetri) na istem odru sprejelo Srba, Hrvata, Bosanca in Slovenca. Tega je pa res zmožna samo Sarajevo in prava "raja". Ne pomnim dosti večjih stvari, kot je bil tisti aplavz po Žutih dunjah, ki sem jih zapel z Indexi.
In seveda ekipa v kateri je vsak stavek "caka", gag.
Naslednji dan smo vse skupaj ponovili v Puli.

27.
november
2000

Koncerta v Cankarju sta bila (kot sporočajo tudi fani po mailu) do zdaj verjetno najbolj glamurozna. Mislim predvsem na čudovito, "ptičasto" scenografijo, odlično luč in seveda premierno izvedene pesmi s Ptiča.
Največje odkritje zame pa so prav gotovo Katice, ki so prave babe v najboljšem pomenu besede.

10.
november
2000

Včeraj sem imel tiskovno konferenco v Tvornici, najbolj vroči zagrebški rock'n'roll dvorani, kjer igramo 5. decembra. Večer pred tem sem nastopil pred navdušeno publiko v slovenskem domu, kjer sem se med svojimi gosti in prijatelji zelo razveselil nekdanjega Idola Vlada Divljana.


Avstralija je za nami. Igrali smo kot glavne zvezde na velikem festivalu (Victor Harbor) v manjših multi-kulti klubih (Freemantle, Adelaide), z Aborigini, Maori (Perth) (Dya Singh), žurali z neštetimi muzikanti, imenitnimi modeli, tudi Slovenci (Adelaide). Snemali v studiu, prenašali en koncert po avstralskem radiu in globalno po internetu, imeli odličen medijski odziv, fantje s(m)o uživali. Knjiga z angleškimi prevodi mojih pesmi je bila bestseller. Pa kaj čmo še več ?

12.
oktober
2000

Izšla je nova plošča "Ptič".

27. september
2000

V soboto, 30. sept. ob 12.30 po našem času bo koncert Vlada Kreslina na VICTOR HARBOUR FOLK
FESTIVAL
v Adelaide, Avstralija. Koncert bo po
video-konferenčni zvezi neposredno prenašala TV Pika na svojem programu in po internetu: www.tevepika.net .

14. september
2000

Dogovarjamo se za internetni prenos koncerta s festivalov v Adelaidu in Perthu. Zaradi olimpijade bodo ISDN linije močno zasedene, kar je lahko precej problematično.

25. avgust
2000

Križanke so bile super, predpremierno smo predstavili pesmi s Ptiča, ki ga končujemo te dni.

31. julij
2000

Bardentreffen, Nürnberg je prav imeniten festival. Šest odrov na veličastnih lokacijah sredi starega mesta. Cel kup drugogodbaških bandov s celega sveta, kar nekaj jih je že bilo na ljubljanski Drugi godbi. Tu sta bila tudi oba Cannona in Allan Taylor. Noči nam je seveda zmanjkovalo. Pravzaprav dobro, da smo sploh kaj spali, v hotelu polnem odštekanih Brazilcev in Transsilvancev, z vsakonočnimi postkoncertnimi muziciranji v hotelski recepciji (tudi do 10. ure dopoldne). Že jutri se dobimo v Splitu na festivalu Ethno Ambient.

27. julij
2000

Poleg Solina, ki je itak odličen festival, izgleda, da bo pravi mali festival ratal tudi nastop na Bolu. Poleg Seana Cannona, Allana Taylora, se nam bodo pridružile še Cesarice, najboljša ženska klapa v Dalmaciji.

26. julij
2000

Zagreb je bil kot ponavadi; odprtih src in na nivoju.

14. julij
2000

Igrati v Piranu na Trgu 1. maja, je pa res doživetje! Z vsemi tistimi otroci pred nogami in polnimi, odprtimi, mediteranskimi okni nad glavami.

10. julij
2000

Na Malem Lošinju sem imel dva koncerta in dva gosta: Lidijo Bajuk In Perota Lovšina. Obakrat je bilo čudovito in drugačno, prijeten poletni avditorij pa nabasan.

23. junij
2000

Sinoči sem po skupnem koncertu na Donauinsel na Dunaju spil pivo z Arlo Guthryjem in Donovanom. Kot da bi srečal svojo daljno preteklost.

30. maj
2000

Na festivalu Bardentreffen, v Nuernbergu, kjer nastopam konec julija, bosta igrala tudi legendarni bluesman Taj Mahal in alžirski etno zvezdnik Khaled, ki je pred dnevi napolnil ljubljanske Križanke.

25. maj
2000

Turneja SLOVENIJA GRE NAPREJ uspešno dogaja. Sinoči nas je na koncertu na Dunaju obiskal Hans Theessink in dogovorili smo se za sešn 22.junija na Donauinsel festivalu.Tam bodo tudi Usnija Redžepova, Arlo Guthrie, Donovan..

6. maj
2000

Livio Morosin in Dario Marušič, moja gosta na letošnjem koncertu v Križankah sta prejela Porin, prestižno hrvaško nagrado za najboljši etno album, Bura-tramuntana.

15. april
2000

Izšel je CD SLOVENIJA GRE NAPREJ, ki smo ga posneli z Zoranom in Perotom. Ideja se je napletla okrog himne (besedilo), ki smo jo napisali in posneli za naše nogometaše na evropskem nogometnem prvenstvu. Sledila bo kar obširna in dobro pripravljena turneja (glej Koncerti) po Sloveniji.

13. april
2000

Povratek iz ZDA, kjer sva bila s Sašo Pavček na krajši turneji za izseljence (glej Koncerti). Največ Prekmurcev, predvsem iz Gornje Bistrice, sem srečal v Chicagu, najbolj ganljiv pa je bil nastop v Pittsburgu, kjer sem publiki, ki v glavnem ni razumela slovensko, bral angleške prevode svojih pesmi. Še bolj kot chicaški blues klub Kingston Mine pa mi je ostal v spominu improvizirani nastop z nekim tipičnim dance hall bandom, ki je izgledal kot iz leta 53. Po koncu turneje sem odletel v Denver k bluzovskemu prijatlu Paulu.

25. marca
2000

Sinoči sem s Siddharto nastopil na Viktorjih. Pravzaprav smo (s sedmimi kamerami na odru) posneli spot za pesem Lunanai .

19. marca
2000

Popularna ameriška skupina The Walkabouts je posnela priredbo pesmi Tista črna kitara za svoj novi CD s pesmimi evropskih avtorjev "The Train Leaves at Eight.". Kitarist R.E.M. Peter Buck je na posnetku zaigral buzuki.

V začetku aprila imava s Sašo Pavček nekaj nastopov v ZDA (Chicago, Pittsburg, Cleveland). Sam bom ostal nekaj časa dlje in morda obiskal fante v Seattlu.

5. marca
2000

S Petrom in Zoranom pišemo in snemamo himno za slovenske nogometaše, ki jo bomo predstavili pred evropskim prvenstvom na nekaj velikih koncertih ZAVEDNO IN.

11. februarja
2000

Koncert v imenitni pariški dvorani je bil prav tako imeniten. Mali bogovi pa v zanimivi zasedbi: Jure - klavir, Tomas - akustična kitara, Žiga - kontrabas in Samo- violina. Po nastopu sem še nekaj dni ostal pri prijateljih s katerimi smo nekaj snemali po Parizu. Ljudje od filma, ki jim nič ni sveto, kot bi rekel Arsen.
Razen odličnih restavracij.

1. februarja
2000

Uglasbili in posneli smo Prešernovo O, Vrba (mp3). Na prvi pogled neuresničljiva reč nam je izpadla kar zanimivo. Pesem bo premierno predvajana 8. februarja na Radiu Slovenija v okviru širše akcije oživljanja Prešerna. Zaigrali jo bomo verjetno že v sredo v Parizu na svečanem koncertu ob prazniku.

29. januarja
2000

Sinočnji koncert z Lidijo Bajuk je bil prvi od duetov, ki jih bom raztegnil tja do maja. Naslednji gostje bodo Istrski muzikanti, 3. marca. Prva dva torej z MUZIKE.

25. januarja
2000

Včeraj zVečer sem prejel mariborskega boba.

27. decembra
1999

Danes zjutraj je umrl Jožek Kociper, 95-letni kontrabasist Beltinške bande.

20. decembra
1999

Obiskal sem Vlatka Stefanovskega v Skopju.

15. decembra
1999

Obiskal me je Chris Eckman, vodja ameriške skupine The Walkabouts. Fantje od R.E.M. so mu povedali za nas in zdaj razmišlja o priredbi kakšne naše pesmi.

7. decembra
1999
ob 7.30

V knjigarni VALE Novak je bila predstavitev pravkar izdane notne knjige Pesmarica. Vsebuje 38 notnih zapisov in besedil najboljših pesmi za kitaro in klavir ter obilo fotografij.

6. decembra
1999

Koncerta sta za nami.

Mislim, da malo drugačna; predvsem prvič opremljena z odlično scenografijo, video platnom, dvema violinistoma in dvema bobnarjema. In se spet končala z internim koncertom v gostilni Pri Breskvarju. Allan jevse skupaj označil kot " F-ing incredible". Pravzaprav se je praznovanje rojstnega dne končalo v četrtek zjutraj v Sarajevu, po skupnem koncertu, ki smo ga dan po Cankarjevem domu imeli s Kemalom Montenom in Arsenom Dedičem. Po nastopu sta se nam v krčmi Plavi zamak pridružili plavolasi legendi, pevka narodnjakov Hanka Paldum in nekdanja beograjska miss Suzana Mančić.

Dan po koncertu, ki ga je prenašala TV in na katerem sem zapel eno sevdalinko, mi neznanci plačujejo pijačo, taksisti me vozijo zastonj. Sarajevo je še zmeraj pravi "melem" . In odklop.

23. novembra
1999

Koncert v Cankarju, 29. novembra, je razprodan, zato bomo zaigrali še enega, naslednji dan. Na obeh bomo premierno zavrteli novi spot Lepa Mara, ki sva ga posnela z Lidijo Bajuk in smo ga predvajali že v nedeljo v Gledališču Gavella v Zagrebu. V Cankarju bo naš gost Allan Taylor.

2. novembra
1999

Danes so na hrvaški TV premierno predvajali spot, ki sva ga z Lidijo posnela za njeno pesem Lepa Mara z novega CD-ja. Režiral ga je Gonzo, prva liga, ki snema z Gustafi, Majkami, Pips Chips & Videoclips, itd.

20. oktobra
1999

S Sašo Pavček sva gostovala v Ženevi.

2. oktobra
1999

Z beltinškimi Cigani smo snemali spot za Dve kitari.

28. avgusta
1999
Koncert v Križankah je bil tak kot vsako leto. Nabito poln - filinga in ljudi. Sean in James sta s svojimi klenimi, irskimi navdušila.
7. avgusta
1999
Z Allanom sva se na turneji odlično zabavala. (Vsako jutro vaje tai-chi!). Ta je pa res very english. In dr. filozofije (!?) V Lošinju se nama je pridružil Pero Lovšin, ki je bil tam na počitnicah.

Festival Salona 99 me je zelo presenetil. In to v pozitivo, kot bi rekel Primož Gliha. Antično okolje (mestece poleg Splita), odličen program in mediteranska ležernost. In potem, ko smo bili en dan prosti, smo se odpeljali na otok Prvič in za eno vrečo školjk priredili na trgu sredi mesta triurni koncert. Brez OZVOČENJA ! Zelo zanimiva zasedba: Tamara Obrovac, Dario Marušič, Sean in James Cannon in jaz. (Šporki stari grad).

28. julija
1999
Michael Stipe (R.E.M.) se je navdušil nad Beltinško bando. Pogovarjala sva se o možnih kolaboracijah.
21. julija
1999
Včeraj zvečer se nam je s Hansom in Lidijo pridružil še Hansov tolkalist Ali Thelfa. Uf ! Ljetna pozornica v Opatiji. Skoraj kot Križanke, samo sto metrov od morja. Yardbirds in Mick Taylor, ha, ha!

20. julija
1999
Prejšnji teden mi je Vlatko Stefanovski pokazal nekaj modernih prijemov na kitari
julija 1999 Z Istrskimi muzikanti smo posneli spot, v pravih istrskih okoljih. Kake nore vasi !

8. julija 1999 Konec julija imava serijo nastopov z Allanom Taylorjem, izvrstnim angleškim avtorjem in pevcem, čigar pesmi so posneli Fairport Convention, Nana Moskouri, Peter, Paul and Mary...

Na koncertu v Križankah pa bom gostil še enega, ki bi pasal v Bando. Seana Cannona, iz Dubliners.

18. junija 1999 Po koncertu na Cvetnem trgu v Zagrebu sem dobil ponudbo za nastop na Pavarottijevem sprejemu, ki ga bo imel po svojem zagrebškem koncertu, 2. julija. Ravno takrat smo na FOLKESTU. Škoda, to bi pa bil hec.

Spominčice bodo izšle na neki kompilaciji v ZDA z razlicnimi blues in jazz izvajalci, kot so: Blossom Dearie, Dan Greenspan, Juliana Munoz, Gerardo Nunez, itd. (glej: www.trofi.com).

9. junija 1999 Z ameriške ambasade so me povabili, da bi igral ob prihodu predsednika Clintona v Ljubljano. Škoda, da ni prišel pol leta prej!
Na odru bi videl še oba Kocipra, Jančija in Jožeka, ki sta predstavljala prav to, kar je v Ameriki zakon: vitalnost, kreativnost, energijo in voljo do življenja.

11. maja 1999 Včeraj sva s Hansom na Dunaju snemala video spot.

V sredo, 19.maja, ob 19.30 pripravlja Knjigarna Vale Novak v predstavitev moje knjige Besedila pesmi, ki je izšla v Celovcu pri Založbi Drava. Italijanske prevode pesmi bo bral Boris Cavazza, angleške Aleš Debeljak, nemške pa Luka Novak.

23. aprila 1999 Poleti se nam obetata (vsaj) dva izredno zanimiva špila : Banda z Oysterband na Folkestu v Udinah in Bogovi z R.E.M. v Izoli. Družba na Folkestu je sploh zelo impozantna : Mike Oldfield, Jethro Tull, James Taylor, Bill Wyman, itd.
aprila 1999 Z Lidijo sva snemala video spot za pesem Ljubav se ne trži. V Prekmurju, na ižakovskem Otoku ljubezni. Prvi dan v soncu, drugi v dežju. To je že tretji spot iz serije, ki bo predstavila glasbo z MUZIKE in jih snema TV Slovenija.

Italijanski program TV Koper bo predvajal posnetek koncerta MUZIKA.

25. marca 1999 Joužek je doma. In vse lepo pozdravlja.
19. marca 1999 Joužek je odlično, že prvo noč po operaciji je lezel s postelje. Pravi, da je pozabil, da je v bolnišnici.
Danes je Jožefovo.
Srečno, Joužek !
18. marca 1999 Na včerajšnjem nastopu v Celovcu sem bral nemške prevode pesmi iz knjige, ki mi jo je te dni izdala založba Drava.
15. marca 1999 Danes je bil operiran, dobro je razpoložen in že govori o bodočih koncertih. Prvič v življenju v bolnici! Kot da se počuti nekako svečano. Kamen se nam je odvalil od srca.

Zaenkrat.

14. marca 1999 Banda je zaskrbljena in žalostna. Danes ponoči, po koncertu v Gomilskem je Joužek nesrečno padel. Spotaknil se je na travi pred kombijem. Odpeljali smo ga v Mursko Soboto v bolnico in ugotovili so, da ima zlomljen kolk !!
9. marca 1999 Smiljan (Kreže), ki je poleg Borštnikovega srečanja organizator našega petkovega koncerta v mariborskerm gledališču, sporoča, da je Velika dvorana že skoraj razprodana. V tem mestu, v tej dvorani, je bilo zmeraj nepozabno.

Predstavili bomo Muziko, gostje bodo Istrski muzikanti.

5. februarja 1999 Sovražnik ne spi je v izvedbi Pasjega kartela postal kar hit. Zadnjič smo ga celo z Malimi bogovi igrali na nekem koncertu. Ha, pred tem smo ga igrali pred desetimi leti z Martinom Krpanom.
25. januarja 1999 V Zagrebu sva z Lidijo Bajuk posnela eno pesem za njen novi CD KNEJA (staroslov. gozd).
3. decembra 1998 Koncerta sta uspešno za nami. Na prvem je bilo še malo panike, predvsem v tehničnih vrstah. Cankarjevi, radijski in televizijski tehniki so opravili ogromno in zahtevno delo. Sedem različnih bandov !! To je bil pravi mali folk festival. Ki se je končal po drugem koncertu (uradnem delu) ob štirih zjutraj v gostilni Pri Jernejčku. Videti lastnega očeta in Banko Štefana, oba gospoda zrelih let, igrati in plesati na mizi med vsemi tistimi krožniki (in v njih) in steklenicami je pa res imenitno.
16. novembra 1998 V Cankarjevem domu so pričeli prodajati vstopnice za drugi koncert, 1. decembra. Izgleda, da je prvi, 30. novembra že razprodan.
30. oktobra 1998 Izšel je moj novi CD MUZIKA.
14. oktobra 1998 Popoldne je umrl Janez - Janči Kociper, violinist Beltinške bande.
September 1998 Vrnil sem se iz dežele tanga. St.Elmo, Buenos Aires, Carlos Gardel! Uaj! Ko ti taksist celo vožnjo na vse grlo prepeva Gardelove komade.
In kako smiselno se zdi argentinskim Slovencem zapeti:

Tam pri peči stari,
kot včasih tiste dni,
s klobuki na omari
in toplimi dlanmi.
Spomnimo se pesmi stare,
ki b'la je še od vseh,
glasneje od viharjev
se slišal bo naš smeh!

Nekega jutra, ko se zdani,
in se glave ohladijo,
vsak odide svojo pot.
Nekega jutra, ko se zdani,
in se solze posušijo,
nekega jutra, ko se zdani.

In kako veličastno je dobiti aplavz za My way v nekem tango baru v ranem jutru Buenos Airesa.
Ali pa na Mercalo del Puerto, ki je nekakšen Montmartre Montevidea (Urugvaj) z uličnim pevcem zapeti duet O sole mio. Tu je pa res imenitno biti pevec. Samo na koncu moraš dovolj dvignit.

Hvala Rok, Alexis, Ulises, Yanes!

Konec avgusta 1998 Koncert v Križankah je uspešno za nami. Gostje, Lidija in Cinkuši, so bili odlično sprejeti, publika pa je spet visela z obzidja. Fantje iz rap benda Pasji kartel /Matej Jovan, Jure Košir & Co./ želijo posneti priredbo pesmi Sovražnik ne spi od Martina Krpana. Te dni gremo v studio, saj bi radi, da nekaj zapojem tudi sam. Konec septembra grem na krajšo turnejo v Argentino in Urugvaj. Prekmurci so (OK; poleg Primorcev) tam najstarejši slovenski izseljenci.
Julij 1998 S Hansom Theessinkom sva bila nekaj dni gosta pri znanem dunajskem mecenu Infeldu /lastnik ene največjih tovarn strun v Evropi "Tomastik-Infeld"/ na Krku. Na koncu smo z nekaj slikarji naredili čudovit mediteranski slikarsko glasbeni happening na mestnem trgu v Dobrinju.
Potem sem nekaj dni prebil v Zagrebu, kjer sva z Lidijo Bajuk, međimurskim biserom, kot ji opravijo, posnela eno pesem za MUZIKO. In potem smo z Bando in Bogovi nastopili na etno večeru Međunarodne smotre folklora v prekrasnem okolju Gornjega grada. Z elitnimi hrvaškimi etno izvajalci LEGEN, CINKUŠI, LIDIJO IN DUNJO KNEBL. In legendarnim angleškim folk singer-songwriterjem ALLANOM TAYLORJEM. In če sem malo patetičen, Zagreb se nam je evforično priklonil. Popoln triumf Beltinške bande. Prisrčen in navdušen sprejem publike, naklonjeni in korektni mediji, kud ju esk for mor ? Prijatelji Arsen Dedič, Enes Kišević in Dražen Vrdoljak so si edini :"Pa, čuj, ovi dedeki ti sviraju rock'n'roll !"

Posnel sem orglice za novo ploščo Mie Žnidarič.

Junij 1998 Uprizorili smo nekaj mogočnih / Bled, Murska Sobota, Lent / in nekaj manjših, srčnih koncertov. Med nastopom na sevniškem gradu je cel čas deževalo in tako poskrbelo za enkratno sceno.
Maj 1998 Maja sem snemal s Šukarji in Bando, prav tako za novo ploščo. Veselim se že te plošče, ki bo zabeležila večino mojih "etno izletov"; sodelovanja z zelo raznolikimi glasbeniki, ki so gostovali na mojih koncertih v Cankarjevem domu in Križankah.
Poleg plošče pa Založba ČARNA pripravlja tudi izid songbook-a, knjige z notnimi zapisi mojih pesmi.
April 1998 S Hansom Theessinkom, enim redkih evropskih bluesmanov, ki ga cenijo tudi temnopolti ameriški glasbeniki, sva nastopila na nekaj koncertih po Sloveniji in posnela tri pesmi za mojo novo ploščo: Sitting on top of the world, Vicksburg is my home in Bourgeois blues. Na Leadbellyjevi klasiki Bourgeois blues se nama je pridružil tudi ekscentrični Jon Sass s tubo.