nazaj na PRESS

Vlado Kreslin
Radio Slovenija, druga jutranja kronika, 7. december 2004

Cankarjev dom v Ljubljani je »osvojil« z drugačno glasbo. Bil je med prvimi, ki so pred več kot desetletjem »vstopili« v znameniti kulturni hram v prestolnici. Zato je namreč ime Vlada Kreslina ponavadi vpisano na prvem mestu seznama izvajalcev popularne glasbe, ki so zapeli na odru Cankarjevega doma, prostor pred njim pa je do zadnjega kotička zapolnjevalo navdušeno občinstvo.

Enak prizor je s spremljavalno skupino in različnimi gosti doživel tudi včeraj zvečer na prvem izmed treh koncertov, ki zdaj veljajo že za Vladov tradicionalni vsakoletni »glasbeni pohod« v Cankarjev dom. K izjemno razgibanemu, živahnemu in pisanemu glasbenemu programu, ki smo ga imeli priložnost spremljati sinoči po pol osmi uri, so brez dvoma prispevali Kreslinovi glasbeni gosti. Tudi tokrat si te tradicionalne glasbene prigode v Gallusovi dvorani nikakor ne bi mogli zamisliti brez enkratnih članov Beltinške bande in Malih bogov, ki jih je občinstvo toplo pozdravilo. Za vrhunec včerajšnjega koncertnega večera v Gallusovi dvorani Cankarejeva doma pa je vsekakor odgovoren Kreslinov soimenjak Vlada Divljan. Vodja nekdanje beograjske zasedbe Idoli, ki je med najbolj uspešnimi novovalovskimi skupinami tistega časa. Duet dveh Vladov je bil sinoči zadetek v polno.

Ptič pa je naslov skladbe, ki jo pravkar poslušamo. In Vlado, ki je pravzaprav najbolj sloviti ptič iz Prekmurja, jo bo zagotovo izvedel tudi nocoj in jutri zvečer. V Cankarjevem domu se nam torej obetata še dva njegova koncerta!

Aida Kurtovic

nazaj na PRESS